Клетъчно пробуждане  Ние живеем в изумителна вселена, съставена от

...
  Клетъчно пробуждане  Ние живеем в изумителна вселена, съставена от
Коментари Харесай

Вашите преживявания винаги са отражение на начина, по който се чувствате ♥ Барбара РЕН

 

Клетъчно пробуждане 

Ние живеем в изумителна галактика, формирана от вибрираща сила, която непрекъснато се трансформира и разраства. Нищо не остава същото; единствената константа е смяната. Всяко нещо във вселената, което се пробва да противодейства на смяната, основава стрес и търкания. На човешко равнище знаем, че когато има стрес и търкания сред двама души, евентуално ще зародят спор и стеснение. По същия метод, когато има стрес и триене сред нас и универсалните сили, вътрешният спор и заболяването са неизбежни.

Ние сме родени да сътворяваме действителността, да имаме дързостта за нови и прелестни фантазии и да носим в себе си силата да ги изпълним. Нашите мисли и фантазии са трептения, които непрекъснато изпращаме на открито към вселената и тези трептения са или в естетика, или в какофония с силите на вселената. Тъй като вселената непрекъснато се уголемява, нашите мисли и фантазии, носещи просторност, естествено ще бъдат в естетика с всичко съществуващо. По същия метод, всяка мисъл, която води до стесняване, няма да бъде в естетика и ще породи стрес и триене. Ако желаете да сте щастливи, здрави и свободни, просто би трябвало да мислите и мечтаете за неща, които ви карат да се чувствате добре.

Нашите страсти са езикът, който използваме, с цел да поддържаме връзка с вселената, а тя – като огледало – винаги ни отвръща с това, което сме изразили. Ако мислите ни са най-вече отрицателни и изпълнени със боязън, действителността, отразена в огледалото, ще бъде стресираща и пораждаща боязън. Ако мислите ни са най-вече позитивни и щастливи, в нашата действителност ще има покой, наслада и хубост. Вашите прекарвания постоянно са отражение на метода, по който се чувствате. Така че в случай че в възприятията ви има нещо болестно, било то кардинално неодобрение от живота или тежко заболяване, вашият справочник за възобновяване на салдото са вашите страсти. Ако търсите мисли, усеща и прекарвания, които ви карат да се чувствате по-добре, качеството на живота ви ще се усъвършенства неимоверно.

Ключът е в последователността. В живота има доста неща, които видимо ни карат да се усещаме по-добре – като шоколада или опиатите, само че в случай че в действителност желаете да се чувствате по-добре, би трябвало да насочите взор във вътрешността. Ако разберете по какъв начин с течение на времето пластовете на токсичността са ви отдалечили от същинската ви същина, ще сте разкрили същинския корен на всички заболявания. Нещо повече, с помощта на информацията, която споделих с вас в тази книга, вие разполагате с всичко належащо, с цел да освободите деликатно тази токсичност и да преоткриете, че сте едно необикновено творение.

Човешкото тяло не стопира да ме изумява с прелестната си целокупност и устройство. То е напълно физическо средство за магическото ни премеждие в тази физическа действителност. Създадено е да се самовъзстановява и при подобаващи условия постоянно да може да се върне към салдото и хармонията.

В тялото има доста прозорци към съкровеното му устройство за тези, които са способни да виждат през тях. Често назовават очите „ прозорец на душата “, само че за ирисовия диагностик те са и прозорец към вътрешната работа на всяка част от тялото. Традиционният китайски акупунктурист ще употребява прозорците, обезпечени от пулса, езика и лицето, с цел да види къде има спиране в свободния поток на сила в тялото. Всички, занимаващи се с обичайната медицина по целия свят, познават тези прозорци, само че същото важи и за всеки човек на тази планета, даже и да не си дава сметка за това. Ако започнете да си сътрудничите с тялото и да работите с него, вместо срещу него, ще бъдете възнаградени с достъп до тези прозорци. Вашето тяло желае да ви покаже по какъв начин да го върнете към салдото и хармонията и интуицията и възприятията ви са ключът. Не е належащо да ставате специалист по медицина, антична или модерна, с цел да бъдете цялостни. Трябва само да станете специалист във връзка с същинската си същина.

Покоят е чувство за баланс и естетика и поражда единствено, когато всички вибрираме дружно. Ние знаем, че спокойното, любящо положение е удивително. Има естетика на вибрацията и резонансите съответстват изцяло. Такава е силата сред майката и бебето след раждането. Майката гледа с обич творението си и вижда чистата обич, която то отразява. Едно от най-вълнуващите прекарвания е да наблюдаваш раждането на нов живот, защото това ни припомня, че всеки човек е знамение и хубост. Всеки от нас е роден да бъде умишлен създател на личната си действителност и да я извърши със смях, наслада и хубост. Ние сме експанзивни същества и сътворци на разрастващата се галактика. Начинът, по който се чувствате, е простата, само че могъща тенденция за това, което извиквате във вашата действителност. Когато вибрираме в естетика с вселената, ние усещаме единство. Когато отблъскваме вселената, животът става сложен и цялостен с провокации. Дошло е времето да престанем да се борим и да копнеем за благополучие и просто да се влеем с лекост в него.

Всичките ни проблеми са зародили вследствие на отделеността ни един от различен. Всеки от нас живее в толкоз друга действителност, че става съвсем невероятно да поддържаме връзка с хората отвън личната ни осцилация. Всички спорове в света се дължат на неспособността ни да споделяме дейно между тях. От рухналите връзки до международните войни – всички дебати са резултат от неналичието на естетика.

Това се отразява в нас, когато се прояви болест. Когато някоя част от тялото не действа добре, тя не е в естетика с останалите елементи. Ако да вземем за пример има болест в белия дроб, способността ни да изпитваме и показваме тъга и стремежът към непорочност няма да вървят безпрепятствено. Трябва да възстановим хармонията в тази част на тялото.

Не можем да извисим съзнанието си, в случай че има триене сред разнообразни елементи от нас или сред нас и пространството/времето, в което живеем. Когато тялото не е добре, би трябвало с обич и грижи да го върнем към хармонията. Ако желаеме да живеем в мир и обич с другите, в случай че желаеме изпълнено със смисъл и завършения съществувание, в случай че в действителност желаеме да изпълним големия си капацитет като сътворци на нашата действителност, всеки от нас би трябвало да се научи по какъв начин да се завърне към хармонията с универсалните закони.

От: „ Клетъчно събуждане “, Барбара Рен, превод Станислава Миланова, ИК „ Кибеа “, 2011 година
Снимка: Изд. Кибеа

Източник: webstage.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР